“ Çözüm ortağınız... ”

Yako Blog

Zero Client Nedir?

Zero Client (Sıfır İstemci), merkezi bir sunucuya bağlanarak bu sunucu üzerinde oturum açmaya uygulama çalıştırmaya yarayan cihazdır. Bütün uygulamalar sunucu üzerinde çalışır ve bu sayede istemci tarafına herhangi bir program yükleme, kurulum v.b. işleme gerek yoktur.

Neden Zero Client?

Günümüzde sıklıkla duyduğumuz Cloud (bulut) mimarileri ve masaüstü sanallaştırma teknolojilerinin sağlamış olduğu faydalar, kullanıcıların ve sistem yöneticilerinin bu teknoloji geçişi için ciddi bir önem arz etmektedir. Sanallaştırma teknolojisinin önemli bir ayağı olan Zero Client sistemlerinin temel amaçlarından biride olan atıl kapasiteyi paylaşmak olduğundan her kullanıcıya ayrı ayrı güçlü bilgisayarlar vermek yerine kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak uygun bir sunucu ve storage yapısıyla kaynakların daha efektif bir şekilde kullanımını sağlamaktadır.

Düşük Maliyet Çözümleri Sunar

Zero Client, donanım maliyetlerini % 90'lare varan oranlarda düşürüyor. Zero Client kullanıcı sayısını en uygun maliyetle arttırmayı sağlar. Zero Client, toplam sahip olma maliyeti size ile ne kadar tasarruf yaptığınız konusunda bilgi verecektir.

Uyumluluk

Zero Client ürünlerimiz, Paylaşılan PC'nin üzerine yüklenen Windows tabanlı standart tüm yazılımlar ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Kullanmış olduğu çok özel sıkıştırma teknolojisi DDP (Display desktop protocol) protokolü sayesinde kullanıcıya gerçek bir bilgisayar deneyimi sunar. Örneğin i7 işlemcili bir bilgisayar üzerinde eş zamanlı olarak 30 kullanıcı aynı anda Full HD video izleyebilir.

Eş Zamanlı Windows ve Uygulama Kullanımı

Zero Client 'ler, Terminal yada Uygulama server üzerinde bulunan aynı programı eş zamanlı olarak aynı anda ayrı ayrı olarak çalıştırabilirler.

Kurulumu Kolay

Zero Client ’lar bağlantıları yapıldıktan sonra birkaç dakika içerisinde kullanıma hazır hale gelir.

Esneklik

Zero Client, Server Cloud Manager merkezi Yönetim yazılımı ile kullanıcı ekranlarını kontrol edebilir, broadcasting özelliğini kullanarak yönetici ekranını kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Ergonomik

Küçük Dizayn; Zero Client 'lar kullanıldıkları alanlarda az yer kaplayarak alan tasarrufu sağlar. Ayrıca Zero Client'lar LCD monitörlerin arkasına VESA kit ile monte edilebilir.

Çevre Dostu

Zero Client SoC (System on chip) teknolojisi ile üretildiğinden ayrıca bir soğutucu ya ihtiyaç duymaz, sessiz bir çalışma ortamı sağlar ve sağladığı yüksek enerji tasarrufu ile çevre dostu niteliği taşır.

Güvenlik ve Hız

Her geçen gün daha da çok bilgi güvenliğinin önemi artmaktadır. vCloudpoint Zero Client ’lar üzerinde veri tutulmaz. Bu sayede kötü niyetli veri transferlerinin önüne kolayca geçilebilir. Ayrıca kullanıcının vCloudpoint Zero Client ’lar üzerine program yükleme ve kaldırmasına izin verilmez. Taşınabilir ortamda veri aktarılamaz ve üzerinde CD-ROM ya da disket sürücü yoktur. İstenildiğinde USB'ler devre dışı bırakılabilir.

Bakım Gerektirmez

Zero Client, için herhangi bir bakım gerekmez. Paylaşım cihazlarının (Server) bakımı ve yazılım yükseltmeleri yapıldığında, Zero Client’larında de bakımı yapılmış olur.

Düşük Elektrik Sarfiyatı ve Sessiz Çalışma

Zero Client ’lar düşük elektrik sarfiyatı ile sessiz ortamlar yaratırlar. Standart bir bilgisayar 150W ila 200W arasında iken bu oran Zero Client'larda ortalama 5W ila 7W arasındadır. 1 adet PC yerine 1 Adet Zero Client kullandığınızda yapacağız elektrik tasarruf tablosu sayfamızın en altında bulunmaktadır.

Gelişmiş Çevre Birim Desteği

Zero Client ürünlerimiz günümüzde en çok ihtiyaç duyulan Yazıcı, Tarayıcı, Elektronik İmza, Usb Flash bellek ve Dokunmatik ekran gibi çevre birimleri ile tam uyumluluk içerisinde çalışmaktadır.

WAN (Geniş Alan Ağı) Bağlantısı

Zero Client ile internet üzerinden TCP/IP protokolü ile dünyanın herhangi bir yerindeki sunucuya bağlanılabilir.

Elektrik Kesintilerinde Veri Kaybına Son

Zero Client ’lar merkezi sisteme bağlı çalıştıklarından ve üzerinde herhangi bir bilgi tutmadığından sadece Sunucu bilgisayarda kesintisiz güç kaynağı kullanılarak, tüm kullanıcıların elektrik kesintisinde karşılaşılan veri kayıpları önlenir.

Kullanım Alanları

Kamu Kurumları, Hastaneler,Çağrı Merkezleri, Eğitim Kurumları, Bankalar,Üretim alanları, Şirketler, Mağazalar ve tüm ortamlarda kullanılmaktadır.

Enerji Tasarruf Tablosu

Aşağıdaki tabloda PC ile Zero Client arasındaki enerji tasarrufu ele alınmıştır.KonuPCZERO CLIENTSaat125w5wGünlük1250w50wAylık25000w1000wYıllık300,000w12,000w5 Yıllık1,500.000w60,000wWatt/Kwatt1,500kw60kwEnerji birim fiyatı0,44Kr0,44KrToplam tutar660,00₺26,40₺Toplam kazanç-633,60₺

Düşük maliyet ve yüksek performans ile kendi başarı hikayenizi yazın!