“ Çözüm ortağınız... ”

Yako Blog

Thin Client Sistemler ile Asbank'da İşlemler Daha Hızlı ve Güvenli

12 Haziran 1986 tarihinde merhum Dr. Ahmet Cemal ADADEMİR’ in önderliğinde kurulmuş ve bugün K.K.T.C bankacılık sektörünün saygın ve ayrıcalıklı finans kurumu olarak ASBANK Ltd. bankacılık faaliyetlerine başlamıştır. Asbank Grubu Dr. Ahmet Cemal ADADEMİR ve Asiye ADADEMİR Vakfı, Asbank Yatırım ve Güven Sigorta’yı da bünyesinde bulundurmaktadır.

En büyük bankalar arasında yer alan Asbank Ltd.29 yıldır bankacılık hizmetleri alanında bireysel ve kurumsal müşterilere geniş kapsamlı ürünler ve hizmetler sunmaktadır. 10 şube ve yaklaşık 150 çalışanı ile Asbank Ltd. 4 ilçede 40 binin üzerinde bireysel ve kurumsal müşterilerden oluşan geniş müşteri tabanına hizmet sunan Asbank Yako Teknoloji ile tanışarak bir başarıya imza attı.

Yako Teknoloji Thin Client ürünlerinin finans sektöründe yüksek performans ile çalışması, IT departmanın iş yükünü yarıdan yarıya azaltması ve bankanın yıllık enerji tasarrufunu pc başına %90 oranında indirgemesi gibi fonksiyonel özelliklerin dikkatlerini çektiğini belirten Asbank, hem genel müdürlüklerinde hem de şubelerinden kullanılmak üzere Yako Teknoloji Thin Client ürünlerini tercih etmiştir.

Asbank bankasının bilişim müdürü merkez ve şube lokasyonlarındaki son kullanıcı sistemlerinin yeni teknolojiye sahip ürünlerle değişiminin gerekliliğine şu sözlerle devam etmiştir;

Kurumlar için maliyetin en yüksek olduğu ve yönetilebilirliğin en zor olduğu alan kullanıcı tarafıdır. Thin client ürünleriyle masaüstü sanallaştırmada yönetim ve donanım maliyetleri minimuma indirmekte, kolay yönetilebilir bir ortam sunulmaktadır. Thin client ürünleriyle aynı zamanda şirket verilerinin kullanıcıda değil kurumun içinde kalmasını sağlamaktadır.

Bu noktadan hareketle bölge müdürlüklerimiz ve şubelerimizde donanım analizleri yapılmış ve yeni dönemde kullanılacak olan ekipmanları, üstün nitelikli Centerm C92 markalı Thin client ler ile değiştirilmesi kararını almış bulunmaktayız.

Düşük maliyet ve yüksek performans ile kendi başarı hikayenizi yazın!